Ik ben omdat wij zijn

Ik ben omdat wij zijn

De odyssee van een hedendaagse Nederlandse sjamaan ingewijd in een Afrikaanse natuurreligie

Ingebed in een cultuurhistorische context verhaalt Marijn op openhartige wijze over zijn weg en wording als sjamaan in de Afro-Cubaanse tak van een Afrikaanse natuurreligie: de orishatraditie. Goden, godinnen, geesten en gene zijde. En zijn taak om samen met hen dolende zielen te begeleiden naar lichtere oorden en de wereld aan deze zijde bij te staan in de odyssee van het bestaan. Dit alles ademt groei en transformatie én een Ubuntu oerverbondenheid met alles wat leeft, waarbij de scheidslijnen tussen de werelden vervagen. Dit verhaal geeft een unieke inkijk in de dagelijkse realiteit van een sjamaan als zo genoemde 'gewonde genezer'. En by the way geeft het ook inzicht in de belevingswereld van artiesten zoals Gloria Estefan, Beyoncé, Angelique Kidjo die hiermee een link hebben. Een waar avontuur. Met kleurrijke illustraties.

'Vanuit een levende mythische erfenis van het grootse Afrikaanse continent brengt dit verhaal de betovering terug in onze moderne en onttoverde wereld. Moge de Yoruba goden en het licht van gene zijde de lezer zegenen!' - Drs. Ko Vos, Ph.D. – Verbonden aan diverse opleidingen op het gebied van dieptepsychologie. Gespecialiseerd in C.G. Jung en Afrikaanse filosofie.

'In een bijzonder mooie schrijfstijl weet dit verhaal de oerwijsheid van Afrika tot leven te brengen; dat wij veilig en vrij zijn in verbondenheid met de oorsprong van onze natuur.' - Kossilate, hogepriester/babalao – African Healing, Nederland/Benin

Bestellen
Omarm het leven

Omarm het leven

De titanenstrijd van een als leerling seksueel misbruikte man

Dit verhaal vertelt over het leven van Louis. Met een jeugd wat getekend is door emotionele verwaarlozing. En seksueel misbruikt door een leraar van zijn middelbare school. Het is een openhartig en met bloed geschreven verhaal over de titanenstrijd die Louis heeft moeten leveren om boven water te blijven en voort te gaan. Het gaat over zijn eenzaamheid, wanhoop, ontkenning en gekte, naar het langzaam maar zeker hervinden van stukjes jeugd, pijn en zin. Om zo het leven met alle diepe dalen en hoge pieken te veroveren. Het schetst een helder beeld van wat er in een (jonge)man kan omgaan die wordt geconfronteerd met emotionele verwaarlozing en seksueel misbruik.


“Dit indrukwekkende verhaal is nodig om dit verborgen leed breed bekend te maken. Het boek is goed geschreven, de inhoud kruipt onder de huid. Het heeft mij erg getroffen. Het is een verhaal van verschrikking, maar ook van hoop.”

– De Vlaamse psychiater Prof. Dr. Dirk de Wachter

“Dit verhaal is eerlijk en aangrijpend. Het geeft inzicht in wat een jong mens moet ondergaan én zijn gevecht om hier mee te dealen. Laat iedereen weten hoe het is en laat iedereen ervan leren. Mijn respect is groot.”
– Karin Bloemen, zangeres en cabaretière


Bestellen